Πρόλογος – Προσδιορισμός των αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν στο site.

Την τελευταία οκταετία, στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας, βιώνουμε ένα καταιγισμό ρυθμίσεων – μεταρρυθμίσεων, όσον αφορά τα όρια συνταξιοδότησης, τον υπολογισμό των συντάξεων, τον περιορισμό του ύψους των, με αλλεπάλληλες περικοπές, την κατάργηση ασφαλιστικών παροχών, την συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων, με μια συχνότητα και πυκνότητα αλλαγών της ασφαλιστικής νομοθεσία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.
Πράγματι η πρώτη ριζική μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος της τελευταίας εικοσιπενταετίας, έγινε με τον Νόμο 2084/1992 και στη συνέχεια μετά από 16 χρόνια με τον Νόμο 3655/2008.
Μετά την είσοδο της χώρας στην στενωπό (κατ’ευφημισμό) των μνημονίων, ψηφίστηκε ο Νόμος 3863/2010 ο οποίος δρομολόγησε κάποιες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, κυρίως όμως επέβαλε περικοπές συνταξιοδοτικών παροχών.
Έτσι φτάσαμε στο Μάιο του 2016, όπου ψηφίστηκε ο Νόμος 4387/2016, ο οποίος πλέον επέφερε ολοκληρωτικές αλλαγές, οργανωτικές (ΕΚΦΑ) και συνταξιοδοτικές.
Επειδή πρόκειται για μία, άνευ προηγουμένου, λαίλαπα περικοπών των συντάξεων και μείωσης ¨η κατάργησης γενικότερα των ασφαλιστικών παροχών, θεώρησα σκόπιμο να ανοίξω αυτή την <<πύλη>> ενημέρωσης και σχολιασμού των ασφαλιστικών θεμάτων, πέρα από εξαρτήσεις κάθε είδους ή σκοπιμότητες, με βάση την πολύχρονη εμπειρία μου σ’αυτό τον χώρο και την συνεχή και αδιάλειπτη παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που την αφορούν.

Χ. Σκούρας
Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s